KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nabór 2020/2021

HARMONOGRAM NABORU

do przedszkoli prowadzonych przez Gminę Opoczno

na rok szkolny 2020/2021

 

TERMIN

WYDARZENIE

od 03.02.2020 r.

do 07.02.2020 r.

 Pobieranie i składanie w przedszkolach:

„Deklaracji kontynuacji uczęszczania dziecka do Przedszkola”.

od 10.02.2020 r.

do 21.02.2020 r.

Pobieranie i składanie

„Wniosków zgłoszenia dziecka do przedszkola”

24.02.2020 r    

Podanie do publicznej wiadomości list dzieci zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych do przedszkola

od 25.02.2020 r. 

do 06.03.2020 r.

Podpisywanie z Przedszkolem „Umów w sprawie świadczeń udzielanych przez Przedszkole w zakresie wychowania przedszkolnego” przez Rodziców dzieci zakwalifikowanych do przyjęcia (niepodpisanie Umowy z Przedszkolem w oznaczonym terminie jest równoznaczne z rezygnacją i utratą miejsca w Przedszkolu)

10.03.2020 r.

Opublikowanie  list dzieci przyjętych i nieprzyjętych do przedszkola

od 11.03.2020 r.

do 13.03.2020 r.

Przyjmowanie i rozpatrywanie odwołań

od 17.03.2020 r.

do 20.03.2020 r.

Pobieranie i składanie

„Wniosków zgłoszenia dziecka do przedszkola” 

 w II etapie uzupełniającym  (w sytuacji kiedy przedszkole dysponuje wolnymi miejscami)

23.03.2020 r.

Podanie do publicznej wiadomości list dzieci zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych do przedszkola  - w II etapie uzupełniającym

od 24.03.2020 r.

do 26.03.2020 r.

 Podpisywanie z Przedszkolem „Umów w sprawie świadczeń udzielanych przez Przedszkole w zakresie wychowania przedszkolnego” przez Rodziców dzieci zakwalifikowanych do przyjęcia w II etapie uzupełniającym (niepodpisanie Umowy z Przedszkolem w oznaczonym terminie jest równoznaczne z rezygnacją i utratą miejsca w Przedszkolu)

 27.03.2020 r.

Opublikowanie  list dzieci przyjętych i nieprzyjętych do przedszkola

 

Pliki do pobrania: