KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

 

 

KOMUNIKAT  DYREKTORA  PRZEDSZKOLA  NR 4  W  OPOCZNIE

 

Drodzy Rodzice ,

Przełom stycznia i lutego to w Naszym Przedszkolu czas podsumowań pracy za I półrocze. Zazwyczaj o tej porze mogłam się z Państwem spotkać ,odbywały się zebrania ogólne ,grupowe i konsultacje indywidualne z Wami .

Niestety ten rok szkolny jest inny ze względu na panującą epidemię koronawirusa COVID –19  i w związku z tym kontakty Rodziców z Przedszkolem ograniczamy do indywidualnych spotkań Rodziców z wychowawcami Grup w dniach 04.02 - 12.02.2021 roku .

Harmonogram tych spotkań (dzień i godzina)zostanie Wam przekazany po uprzednim ustaleniu z wychowawcami .Bardzo proszę ,aby przed takim spotkaniem dokładnie zdezynfekować ręce, zabrać ze sobą długopis oraz założyć maseczkę ochronną .Podczas spotkań zostaną Państwo poinformowani o wynikach obserwacji Waszych dzieci , z wynikami diagnozy przedszkolnej, z bieżącymi sprawami dotyczącymi funkcjonowania Przedszkola nr 4 w Opocznie.

Pragnę Państwu serdecznie podziękować za dotychczasową dobrą współpracę ,za wspieranie nas w realizacji zadań statutowych przedszkola ,za wyrozumiałość i mądrość względem respektowania rygorów sanitarno-epidemiologicznych wdrażanych w Naszym Przedszkolu .

Zapraszam do konsultacji indywidualnych z wychowawcami .

Mam nadzieję ,że następne podsumowanie naszej pracy będę miała zaszczyt przedstawić Wam osobiście. Jestem do Państwa dyspozycji.                                                                                                                               Z poważaniem Renata Sobolewska Dyrektor Przedszkola nr 4 w Opocznie