Jadłospis
Poniedziałek 03.02.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i tuńczykiem w oleju (1,4,7)*, ogórek, kawa Inka
na mleku, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa kapuśniak, ziemniaki z koperkiem, podudzie z kurczaka, surówka z kapusty
pekińskiej, kompot,
Podwieczorek: Kisiel malinowy, wafelki śmietankowe.
Wtorek 04.02.2025
Śniadanie I: Bułka kajzerka z masłem i kiełbaską dębicką (1,7)*, pomidor, płatki owsiane
na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,7,9)*, naleśniki z serem i dżemem (1,3,7)*,
kompot,
Podwieczorek: Kanapka wg pomysłu dziecka (1,7)*.
Środa 05.02.2025 - Dzień Babci i Dziadka w Niezapominajkach
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i pastą jajeczną (1,3,7)*, papryka, kawa Inka na mleku (7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa grochowa z makaronem (1,3,9)*, ziemniaki z koperkiem, kotlet z polędwiczki (1,3)*, mizeria, kompot,
Podwieczorek: Pączuszki serowe (1,3,7)*, tort dla Niezapominajek.
Czwartek 06.02.2025
Śniadanie I: Bułka ziarnista z masłem i twarożkiem z nowalijkami (1,4,7)*, kakao (1,7)*,
herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa ukraińska z ziemniakami (1,7)*, ryż paraboliczny, indyk w sosie śmietanowym (1,7)*, marchewka z jabłkiem, kompot,
Podwieczorek:Chałka z masłem i miodem (1,3,7)*, herbatka żurawinowa.
Piątek 07.02.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym (1,7)*, ogórek zielony, kawa Inka na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7)*, ziemniaki z koperkiem, pulpeciki, surówka z kapusty kiszonej, kompot,
Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami miodowymi (1,7)*.
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
1. Zboże zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrytowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja o produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy
postacjowe, orzechy makadamia, lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,
produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj soi, orzechów, selera i gorczycy.