Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

                                     

Poniedziałek  18.11.2024

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem i serkiem kanapkowym (1,7)*, ogórek zielony, kawa Inka

                       na mleku, herbata z cytryną,              

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Żurek z kiełbaską i jajkiem (1,3,7)* ziemniaki z koperkiem, gulasz (1,7)*, ogórek

                        konserwowy, kompot,  

Podwieczorek: Budyń śmietankowy, wafelek Góralek. 

                            

Wtorek  19.11.2024

 

Śniadanie I:    Bułka kajzerka z masłem i pasztetem (1,7)*, papryka, kakao (1,7)*, herbata

                        z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zupa grochowa z ziemniakami (1,9)*, pierogi z mięsem i kapustą słodką (wyrób własny) (1,3)*, kompot.

Podwieczorek: Serek homogenizowany (7)*.

                                                          

Środa  20.11.2024

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem i makrelą w pomidorach (1,4,7)*, ogórek, kawa Inka

                       na mleku (7)*, herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zacierka na rosole (1,3,9)*, ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy  (1,3)*, surówka

                         z kapusty pekińskiej, kompot,   

Podwieczorek:  Pączuszki serowe  (1,3,7)*, herbatka.

                                  

Czwartek  21.11.2024

 

Śniadanie I:    Tosty zapiekane z serem żołtym (1,7)*, płatki kukurydziane na mleku, herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zupa ukraińska z ziemniakami (1,7,9)*, ryż, indyk w sosie słodko kwaśnym, kompot,

Podwieczorek: Kanapka wg pomysłu dziecka (1,7)*, woda mineralna.

 

Piątek  22.11.2024

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem i ogonówką (1,7)*, ogórek zielony, kakao (1,7)*,

                       herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7)*, ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone (3)*,

                        surówka z marchewki i jabłka, kompot,

Podwieczorek: Muffinki  (1,3,7)*.

 

*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011

       

LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH

                                                         ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011

                                                      1. Zboże zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrytowe) oraz produkty pochodne.

                                                      2. Skorupiaki i produkty pochodne.

                                                      3. Jaja i produkty pochodne.

                                                      4.  Ryby i produkty pochodne.

                                                      5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

                                                      6. Soja o produkty pochodne.

                                                      7. Mleko i produkty pochodne  (łącznie z laktozą).

                                                      8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy

                                                          postacjowe,  orzechy makadamia,  lub orzechy  Queensland i produkty pochodne.

                                                      9. Seler i produkty pochodne.

                                                      10. Gorczyca i produkty pochodne.

                                                      11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

                                                      12. Dwutlenek siarki i siarczyny  w stężeniach powyżej  10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

                                                      13. i produkty pochodne.

                                                      14. Mięczaki i produkty pochodne.

                                                     *Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,

                                                      produkty z mięsa) mogą   zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj soi, orzechów, selera i gorczycy.