Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

                                     

Wtorek  22.04.2025

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem i pasztetem (1,7)*, ogórek zielony, kakao (1,7)*,

                       herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zupa wiosenna z ziemniakami (1,7)*, ryż paraboliczny, paluszki rybne z fileta (1,4)*, ogórek konserwowy, kompot,          

Podwieczorek:    Kisiel wiśniowy, ciasteczka ZOO.

 

                                                          

 Środa  23.04.2025

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym  (1,7)*, papryka, kawa Inka na mleku (7)*,

                       herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,9)*, ziemniaki z koperkiem, sztuka mięsa w sosie

                        własnym (1,7)*, surówka z kapusty kiszonej, kompot,   

Podwieczorek:    Kanapka wiosenna (pomidor, sałata, szczypiorek), (1,7)*

                                  

                       

Czwartek  24.04.2025

 

Śniadanie I:    Bułka ziarnista z masłem i serkiem kanapkowym (1,7)*, rzodkiewka, kakao (1,7)*,

                        herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,7,9)*, spaghetti po bolońsku (1,3)*, kompot,

Podwieczorek:    Serek waniliowy (7)*.

 

Piątek  25.04.2025

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem i jajecznicą (1,3,7)*, pomidor, kakao (1,7)*,

                       herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Zupa krupnik (1,9)*, ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy w panierce (1,3)*,

                        buraczki, kompot,      

Podwieczorek:    Ciasto marchewkowe  (1,3,7)*, herbatka z pigwy.

 

 

*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011

       

LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH

                                                         ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011

                                                      1. Zboże zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrytowe) oraz produkty pochodne.

                                                      2. Skorupiaki i produkty pochodne.

                                                      3. Jaja i produkty pochodne.

                                                      4.  Ryby i produkty pochodne.

                                                      5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

                                                      6. Soja o produkty pochodne.

                                                      7. Mleko i produkty pochodne  (łącznie z laktozą).

                                                      8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy

                                                          postacjowe,  orzechy makadamia,  lub orzechy  Queensland i produkty pochodne.

                                                      9. Seler i produkty pochodne.

                                                      10. Gorczyca i produkty pochodne.

                                                      11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

                                                      12. Dwutlenek siarki i siarczyny  w stężeniach powyżej  10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

                                                      13. i produkty pochodne.

                                                      14. Mięczaki i produkty pochodne.

                                                     *Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,

                                                      produkty z mięsa) mogą   zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj soi, orzechów, selera i gorczycy.