Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

 

 

                                                      

J A D Ł O S P I S

 

 

                                   Poniedziałek 26.09.2022

 

Śniadanie I:   Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem ziarnistym (1,7)*, papryka, kakao (1,7)*,

                        herbata z cytryną,

Śniadanie II:  Owoc

Obiad:            Zupa porowa z makaronem (1,3,9)*, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka

                       w panierce, surówka z kapusty czerwonej, kompot, 

Podwieczorek: Budyń śmietankowy, ciasteczka ZOO.

                                     

                                                       

                                                        Wtorek 27.09.2022

 

Śniadanie I:    Bułka wieloziarnista z masłem i serem żółtym (1,7)*, rzodkiewka, płatki owsiane                             na mleku (1,7)* herbata z cytryną,  

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:             Krupnik z ziemniakami (7,9)*, spaghetti po bolońsku (1,3,7)*, kompot,

Podwieczorek:   Kefir z brzoskwinią (7)*, chrupki kukurydziane.

 

 

Środa  28.09.2022

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*, jajecznica (3,7)*, ogórek zielony, kawa Inka                        na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:            Rosół z makaronem nitki (1,3,9)*, ziemniaki z koperkiem, gołąbki z ryżem w sosie

pomidorowym (1,7)*, kompot,

Podwieczorek:   Bułka kajzerka z masłem i pasztetem (wyrób własny) (1,7)*, papryka, herbatka miętowa.

                                                                      

 

Czwartek 29.09.2022

 

Śniadanie I:   Bułka kukurydziana z masłem i szynką drobiową (1,7)*, pomidor, płatki kukurydziane

                       na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,  

Śniadanie II:  Owoc

Obiad:            Zupa ukraińska z ziemniakami (1,7,9)*, kasza jęczmienna, sztuka mięsa w sosie

własnym, surówka z ogórka kiszonego, kompot,

Podwieczorek: Jogurt z owocami (7)*, paluszki z sezamem.

 

 

Piątek 30.09.2022

 

Śniadanie I:    Pieczywo mieszane z masłem i kiełbasa dębicka  (1,7)*, ogórek, kawa Inka

na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,

Śniadanie II:   Owoc

Obiad:            Zupa grochowa z makaronem (1,7,9)*,  ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny z dorsza

(1,3,4)*, surówka z kapusty kiszonej, kompot, 

Podwieczorek:   Rolada z galaretką (1,3,7)*, herbatka z pigwy.

 

*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2