Jadłospis
Poniedziałek 10.03.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i serem żołtym (1,7)*, ogórek zielony, kakao,
herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa zimowa z ziemniakami (1,7,9)*, ryż paraboliczny, podudzie z kurczaka, surówka
z kapusty pekińskiej, kompot,
Podwieczorek: Budyń waniliowy (1,7)*, ciasteczka maślane (1,3,7)*.
Wtorek 11.03.2025
Śniadanie I: Bułka kajzerka z masłem i jajkiem na twardo (1,3,7)*, papryka, płatki owsiane
na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,7)*, spaghetti po bolońsku (1,3)*, kompot,
Podwieczorek: Rogal z masłem i dżemem (1,7)*.
Środa 12.03.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i pasztetem (1,7)*, pomidor, kawa Inka na mleku,
herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa z ciecierzycy (1,9)*, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony (1,3)*,
marchewka mini, kompot,
Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami miodowymi (1,7)*.
Czwartek 13.03.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista z masłem serkiem kanapkowym (1,7)*, rzodkiewka, kawa Inka
na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa ukraińska z ziemniakami (1,7)*, kasza jęczmienna, gulasz (1,7)*, ogórek
konserwowy, kompot,
Podwieczorek: Kanapka wiosenna z warzywami (1,7)*.
Piątek 14.03.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą dębicką (1,7)*, ogórek zielony,
kawa Inka na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zalewajka (1,7)*, ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta (1,4)*, surówka
z kapusty kiszonej, kompot,
Podwieczorek: Muffinki (1,3)*.
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
1. Zboże zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrytowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja o produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy
postacjowe, orzechy makadamia, lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,
produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj soi, orzechów, selera i gorczycy.