Jadłospis
Poniedziałek 09.12.2024
Śniadanie I: Bułka papieska z masłem i serem żółtym (1,7)*, pomidor, kakao (1,7)*,
herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9)*, ryż paraboliczny, gulasz (1,7)*, surówka
z kapusty białej, kompot,
Podwieczorek: Kisiel malinowy, ciasteczka ZOO.
Wtorek 10.12.2024
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*, makrela w pomidorach (4)*, papryka,
kawa Inka na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem nitki (1,3,9)*, ziemniaki z koperkiem,
wątróbka drobiowa (1)*, fasolka szparagowa z bułeczką, kompot,
Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem, szynką i rzodkiewką (1,7)*, herbatka.
Środa 11.12.2024 - Pasowanie na Przedszkolaka I gr.
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista z masłem i pasztetem z indyka (1,7)*, ogórek zielony,
płatki owsiane na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zalewajka z ziemniakami (1,7)*, makaron świderki, kurczak w sosie
śmietanowym (1,7)*, ogórek konserwowy, kompot,
Podwieczorek: Muffinki, TORT dla Stokrotek I gr.
Czwartek 12.12.2024
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i jajecznicą (1,3,7)*, pomidor, kakao (1,7)*,
herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej (9)*, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony (1,3)*,
buraczki, kompot,
Podwieczorek: Jogurt z owocami (7)*.
Piątek 13.12.2024
Śniadanie I: Bułka kukurydziana z masłem i serkiem wiejskim (1,7)*, rzodkiewka, kawa Inka
na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9)*, frytki z piekarnika, nuggetsy (1,3)*, surówka
z marchewki i pora, kompot,
Podwieczorek: Ciasto Zebra (1,3,7)*, herbatka.
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
1. Zboże zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrytowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja o produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy
postacjowe, orzechy makadamia, lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,
produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj soi, orzechów, selera i gorczycy.