Jadłospis
Poniedziałek 15.09.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i serkiem białym (1,7)*, rzodkiewka, płatki owsiane
na mleku (1,7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Krupnik (1,9)*, ziemniaki z koperkiem, pierś z kurczaka w panierce (1,7)*,
mizeria (7)*, kompot,
Podwieczorek: Budyń śmietankowy (1,7)*, ciasteczka delicje.
Wtorek 16.09.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista z masłem i polędwicą sopocką (1,7)*, pomidor, kakao,
herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,7,9)*, fasolka po bretońsku, pieczywo, kompot,
Podwieczorek: Makaron kokardki z truskawkami (1,3)*.
Środa 17.09.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą dębicką (1,7)*, ogórek zielony, kawa Inka na mleku (7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc,
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (1,3,9)*, ziemniaki, paluszki rybne z fileta (1,4)*,
surówka z kiszonej kapusty, kompot,
Podwieczorek: Chałka z masłem i dżemem (1,7)*.
Czwartek 18.09.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana z masłem i pastą jajeczną (1,7)*, papryka, mleko z miodem (7)*, herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami (1,7)*, ryż biały, indyk w sosie słodko kwaśnym (1)*
kompot,
Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami miodowymi (1,7)*.
Piątek 19.09.2025
Śniadanie I: Pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym (1,7)*, ogórek, kakao (1,7)*,
herbata z cytryną,
Śniadanie II: Owoc
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9)*, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, buraczki, kompot,
Podwieczorek: Pączuszki serowe (1,3,7)*.
*Podane cyfry oznaczają alergeny wg listy alergenów zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011
LISTA SKŁADNIKÓW ALERGENNYCH
ZAŁĄCZNIK II DO ROZPORZĄDZENIA 1169/2011
1. Zboże zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrytowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja o produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy
postacjowe, orzechy makadamia, lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,
produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj soi, orzechów, selera i gorczycy.