KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Powitanie Zimy

21.12.2020
Powitanie Zimy

Powitanie Zimy

21.12.2020

"POWITANIE ZIMY". Koniec kalendarzowej jesieni stał się okazją do pożegnania starej i powitania nowej pory roku. Tak też się stało, dziś bowiem żegnaliśmy Jesień, a witaliśmy wyczekiwaną przez wszystkie dzieci - Zimę. Zimowy orszak Pani Zimy zawitał do każdej sali przedszkolnej witając wszystkich przedszkolaków ...

Jasełka

17.12.2020
Jasełka

Jasełka

17.12.2020

"Z dalekiej krainy wieść dobra nadchodzi, że w skromnej izdebce Panna Syna rodzi. My dobrą nowinę z radością witamy i przed żłóbkiem w pokorze kolana zginamy. Niech nam błogosławi i niechaj cuda sprawi: żeby człowiek człowiekowi był bratem, żeby pokój zapanował nad światem, żeby chleba nie zabrakło nikomu...

Przyszedł do nas Święty Mikołaj!

"Ho ho ho czy są tu jakieś grzeczne dzieci? " w naszej "Czwóreczce" są tylko takie dowodem tego jest piątkowa wizyta Mikołaja w naszym Przedszkole nr 4 w Opocznie ! Nasz długo wyczekiwany przez wszystkie dzieci gość w asyście swoich dwóch pomocnic dotarł z prezentami do każdej sali i rozdał wszystkim ...

Andrzejkowe zabawy

ANDRZEJKOWE ZABAWY! "Święty Andrzeju daj nam znać, co się będzie z nami dziać"!!! Takie hasło rozbrzmiewało przed niedzielą w naszym Przedszkole nr 4 w Opocznie . Drodzy sympatycy naszej Czwóreczki przedstawiamy Wam dziś andrzejkowe wspomnienia! To tradycyjne w polskiej kulturze święto chętnie obchodziły dzi...

Dzień Pluszowego Misia

MISIOWE ŚWIĘTO PRZEDSZKOLAKÓW Z okazji Dnia Pluszowego Misia cała Czwóreczkowa społeczność uczciła ukochanego pluszaka w każdej grupie! Nie ma dziecka, które nie miałoby swojej ulubionej przytulanki - z tego powodu świętowanie nabrało wyjątkowego charakteru! Dzieci wzięły udział tego dnia w specj...

Dzień Niepodległości

11 listopada - Obchody Święta Niepodległości w Przedszkolu nr 4 w Opocznie. Nasi mali "czwóreczkowi patrioci" nie zapomnieli o tej ważnej rocznicy w dziejach naszego narodu. W czasie trwania tygodnia patriotycznego poznawali trudne, ale niezwykle ważne pojęcia dotyczące naszej Ojczyzny. Każda grupa na miarę sw...

Dzień Edukacji Narodowej

Kochani!!!   Dyrekcjo, Nauczyciele oraz Wszyscy Pracownicy Naszego Przedszkola. W dniu Waszego Święta Z całego serduszka DZIĘKUJEMY!!! Bądźcie wciąż z nami! Czy jesteśmy duzi, czy jesteśmy mali. Życzymy Wam szczęścia na następne lata. Niech żyje i rozkwita nasza oświata!!!   Przed...

Pani Ewa doceniona i wyróżniona

W przeddzień Dnia Edukacji Narodowej nasza wspaniała Pani Ewa Krawczyk odebrała z rąk Pana Burmistrza Dariusza Kosno nagrodę za szczególne osiągnięcia dydaktyczne, wychowawcze i opiekuńcze oraz wzorową pracę!!! Jesteśmy dumni i cieszymy się wraz nią, że jej postawa i ciężka praca została doceniona i wyró...

Bajeczne Spotkania o Złote Pióro Znanych i Lubianych Pisarzy

Kochane przedszkolaki, drodzy rodzice mamy powód do dumy!!! Pragniemy poinformować, iż nasza wychowanka Łucja z grupy Słoneczniki zajęła wyróżnienie w XIII Konkursie recytatorskim "Bajeczne Spotkania o Złote Pióro Znanych i Lubianych Pisarzy" organizowanego przez MDK w Opocznie.   Łucji sk...

Warsztaty biżuterii regionalno-folkowej

Korzystając z uroków i darów pięknej polskiej jesieni przedszkolaki z grupy Słoneczniki uczestniczyły w warsztatach biżuterii regionalno-folkowej i wykonały własnoręcznie pod kierunkiem pani Ewy piękne "czerwone korale, korale z polnej jarzębiny".    Oprócz wspaniałej zabawy kształtu...