KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Festyn Rodzinny

31 maja odbyła się w naszym przedszkolu wyjątkowa i zarazem jedna z najpiękniejszych uroczystości jaką był niewątpliwie „FESTYN RODZINNY”. Obchody tego wspaniałego dnia rozpoczęły się od występów artystycznych przedszkolaków (przygotowanych pod kierunkiem wychowawczyń) dla swoich kochanych Rodziców. Nie zabrakło wzruszających wierszy, pięknych piosenek o rodzinie, układów tanecznych, a także barwnych i skocznych opoczyńskich przyśpiewek. W podziękowaniu za trud wychowania i miłość dzieci wręczyły rodzicom (wykonane z niewielką pomocą swoich pań) piękne, pamiątkowe upominki. Radości i łez szczęścia tego wyjątkowego dnia nie było końca. Korzystając ze wspaniałej, słonecznej pogody dalsze świętowanie Festynu Rodzinnego spędziliśmy w ogrodzie przedszkolnym. Na wszystkich czekały smakowite kiełbaski z grilla oraz moc innych pyszności przegotowanych również między innymi przez kochanych rodziców naszych przedszkolaków. Dopełnieniem świętowania była wspólna integracja, niekończące się rozmowy oraz wesołe zabawy i tańce przy muzyce!!! Wszystkim uczestnikom Festynu jeszcze raz dziękujemy za wspaniałą zabawę i moc niezapomnianych wrażeń! Pragniemy dodać, iż to nie koniec radosnego świętowania, bowiem z okazji obchodów Dnia Dziecka każda grupa przedszkolna będzie uczestniczyć w świetnych i beztroskich zabawach w Bawialni Nikuś w Opocznie. Szczegółowy harmonogram wyjść u p. nauczycielek w grupach. Życzymy Dzieciom niezapomnianej zabawy i dużo uśmiechu!!!!