KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Archiwum 2018/2019

Powitanie Lata

24.06.2019
Powitanie Lata

Powitanie Lata

24.06.2019

Wszystkie dzieci kochają lato. Pełne beztroskich zabaw, żywych kolorów, pięknych zapachów i ciekawych przygód. Zatem zgodnie z tradycją w naszym przedszkolu pożegnaliśmy wiosnę, a powitaliśmy słoneczne lato. Pani lato, w postać której wcieliła się p. Ewa przygotowała dla przedszkolakó...

Pożegnanie Starszaków

19 czerwca w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste Pożegnanie Starszaków i tym samym Zakończenie Roku Szkolnego. Uroczystość rozpoczęła p. dyrektor Renata Sobolewska, która w krótkim przemówieniu w obecności rodziców, nauczycieli – wychowawców i pozostałych pracownik&oa...

Festiwal Piosenki Wakacyjnej

Wakacje tuż, tuż… zatem nie mogło nas zabraknąć na V Konkursie Piosenki Wakacyjnej „Afrykańska przygoda z piosenką” organizowanym przez Przedszkole nr 8 w Opocznie. Nasze przedszkole z dumą reprezentowała Lenka i Marysia z grupy „Niezapominajki”, które wspaniale wyśpiewały letni pr...

Festyn Rodzinny

31 maja odbyła się w naszym przedszkolu wyjątkowa i zarazem jedna z najpiękniejszych uroczystości jaką był niewątpliwie „FESTYN RODZINNY”. Obchody tego wspaniałego dnia rozpoczęły się od występów artystycznych przedszkolaków (przygotowanych pod kierunkiem wychowawczyń) dla swoich kochanych Rod...

Festiwal Piosenki Ekologicznej

29 maja w Przedszkolu nr 6 w Opocznie odbył się VII Festiwal Piosenki Ekologicznej pt. "Woda źródłem życia". Reprezentantkami naszej "czwóreczki" były dziewczynki z grypy "Bratki" : Lenka Piekarska oraz Aleksandra Wróbel. Dziewczynki zaśpiewały piosenkę z repertuaru Majki Jeżowskiej pt." Moja Plane...

Wycieczka do Kołacinka

28 maja dwie najstarsze grupy przedszkolaków wybrały się na wycieczkę autokarową do Parku Jurajsko – Botanicznego „Dino – Park” w Kołacinku. Dzieci przeniosły się do czasów, w których żyły ogromne i prehistoryczne gady, a tym samym pogłębiły swoje wiedzę z zakresu dziej&oacu...

Występ w Liceum Ogólnokształcącym

23 maja, podczas gdy w naszym Przedszkolu trwał XIV Przegląd Pieśni i Przyśpiewki Ludowej dzieci z grupy „Słoneczniki” dały wspaniały pokaz swoich artystycznych umiejętności w I Liceum Ogólnokształcącym im. S. Żeromskiego w Opocznie. Okazją do zaprezentowania się przed Dyrekcją, Gronem Pedagogicznym ...

XIV Przegląd Pieśni i Przyśpiewki Ludowej

23 maja w Przedszkolu nr 4 w Opocznie odbył się XIV Przegląd Pieśni i Przyśpiewki Ludowej „Dobra Poleczka, bo skoczna, ale najlepsza z Opoczna”. Wzięło w nim udział 9 placówek z terenu Miasta i Gminy Opoczno. Przegląd w całości poświęcony był polskiej twórczości ludowej, a jego celem było uwra...

Święto Konstytucji 3 Maja

W przeddzień majowych świąt w naszym przedszkolu miała miejsce wyjątkowa uroczystość Narodowego Święta Konstytucji 3 Maja obchodzona na pamiątkę uchwalenia przez Sejm Wielki Konstytucji w 1791 r. Uroczystość ta stała się okazją do kształtowania postaw patriotycznych, świadomości narodowej u naszych wychowanków o...

XVI Diecezjalny Konkurs Pieśni i Poezji Patriotycznej

W piątek 26 kwietnia w Lipskim Centrum Kultury odbył się finał XVI Diecezjalnego Konkursu Pieśni i Poezji Patriotycznej ''Kocham Moją Ojczyznę". W tegorocznym konkursie wzięło udział 90-ciu uczestników. Reprezentantem naszego regionu, jak również przedszkola był Mikołaj Andryszek z grupy Bratki. Gratuluje...