KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pożegnanie Starszaków

19 czerwca w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste Pożegnanie Starszaków i tym samym Zakończenie Roku Szkolnego. Uroczystość rozpoczęła p. dyrektor Renata Sobolewska, która w krótkim przemówieniu w obecności rodziców, nauczycieli – wychowawców i pozostałych pracowników przedszkola podsumowała pracę w mijającym roku szkolnym. Dziękując „Starszakom” za wspólnie spędzony czas, życząc wielu sukcesów, powodzenia i radości na dalszej drodze edukacji. Swojego wzruszenia nie ukrywały dzieci z grupy „Bratki”, które pięknymi wierszykami i piosenkami żegnały swoich starszych kolegów. Nadszedł także czas na występ naszych absolwentów. Przedszkole pożegnali Polonezem, śpiewając piosenki i recytując przygotowane odpowiednio na tę okazję wiersze, wspominając piękny czas spędzony w przedszkolu. Kulminacyjnym punktem uroczystości było wręczenie „Starszakom” pamiątkowych dyplomów i nagród książkowych z rąk wychowawczyń Jolanty Karbowniki, Joanny Borowieckiej, Ewy Krawczyk, Agnieszki Kaśkiewicz oraz p. dyrektor Renaty Sobolewskiej. Swoją obecnością na tej wyjątkowej uroczystości zaszczyciła nas także ukochana wychowawczyni grupy „Słoneczniki” p. Katarzyna Siedlecka, która oprócz życzeń wręczyła swoim wychowankom pamiątkowe upominki. Spotkanie w tak wyjątkowym gronie stało się okazją do złożenia podziękowań za wieloletnią pracę w kuchni przedszkolnej dla p. Wandy Purgat, udającej się wkrótce na zasłużoną emeryturę. Nie zabrakło podziękowań dla szanownej Rady Rodziców naszego przedszkola, w tym dla p. Agnieszki Krajewskiej, Katarzyny Nejman, Katarzyny Zaborowskiej oraz Anny Karasińskiej. Gratulacje, wakacyjne życzenia, pamiątkowe zdjęcia oraz degustacja pysznego tortu były ostatnim akcentem tej podniosłej i wzruszającej uroczystości.